Anmäl dig till vår epostlista!


Gilberto Gil kommer tyvärr inte att närvara under Tune In p g a inrikespolitiska skäl.

Aki Nawaz (Fun-Da-Mental) blir vår nye keynotespeaker!

117 band anmälda till Showcase!

DJ Morales och Paul Gunter (UK) gästar vår klubbkväll 27 mars

Tummel ger konsert 15.30 i Orkestersalen, lördag 27 mars!!

Referensgruppen har nu gjort sitt val!


Musiker och pedagoger anmäl er till workshopsprogrammet! Begränsat antal platser!

Programmet i det närmaste klart... Anmäl er snabbt - det kommer att bli trångt!!

För tider och schema, klicka här!

 

För pressbilder, klicka här!

 

Djamel Laroussi  - ny fransk stjärna på uppåtgående är gästartist fredag 26 mars

 

27
 
 
 
 


Fotograf: Ztefan Bertha

PRESS & MEDIA

För pressbilder, klicka här


För tider och schema, klicka här

 

9 mars

Aki Nawaz (Fun-Da-Mental) blir ny keynotespeaker under Tune In.

Aki Nawaz, Fun-Da–Mental, politiskt engagerad musiker med ursprung i Pakistan och uppväxt i England, är keynote speaker på invigningen med sitt ämne Sounds of Mass Consumption. Seminariet kommer att inte endast att utmana musikbranschen, utan även den politiska ignoransen. Rösten kommer från gatan i västvärlden, från hungriga Bombay och arga folkmassor i Mellanöstern. Akis musik är endast soundtrack till motståndet – men var finns det, undrar han?

8 mars

Gilberto Gil kommer tyvärr inte att närvara under Tune In p g a inrikespolitiska skäl!

Gilberto Gil är tvingad att stanna i Brasilien p g a inrikespolitiska skäl.

Elim Dutra, Brasiliens ambassadör, beklagar det som inträffat men hoppas att Gilberto Gil får anledning att återkomma till Sverige för att bidra med sina erfarenheter kring musik-och utbildningsfrågor vid ett annat tillfälle.

27 februari

Djamel Laroussi - ny fransk stjärna på uppåtgående är gästartist fredag den 26 mars

Djamel Laroussi föddes i Algeriet och bor sedan 1989 i Europa.

Hans musikaliska recept bygger på en blandning av kryddor; en del maghreb salsa, en aning afro-kubanskt piano och en del beguine, kabyle-style, med enstaka jazzsolon – resultatet hamnar någonstans mellan funk och mellanöstern sväng!

 

Innan han startade sin egen grupp studerade Djamel jazzgitarr och slagverk på den världsberömda Musikhögskolan i Köln. Han har en lång och gedigen bana som musiker, bland annat har han spelat tillsammans med jazzmusiker som Graham Haynes, Steve Williamson, Brice Wassy och Cheikh Tidjani. Han har turnerat med flera tunga namn: bland annat Cheb Mami - kungen av raï , och med topp gitarristen Nelson Veras i Brasilien. Han har spelat modern Nordafrikansk musik med musiker från ONB, Raina-Rai och Troupe Kabyle och reser ofta till Morocco för att spela med musiker från Gnawa och Schleuh stammarna.

 

Detta är hans första konsert i Sverige– och med all säkerhet –inte den sista!

11 februari 2004

Referensgruppen har nu gjort sitt val!

Referensgruppen för showcase har nu gjort sitt val. De 20 bästa banden i Norden inom reggae, latin, raï, klezmer m m finns nu representerade i vårt program. Under våra showcasekvällar har vi även club med europeiska gästande storheter. För program se Showcase

30 januari 2004

DJ Morales & Paul Gunter gästar en av våra klubbkvällar - den 27 mars!

Martin Morales har lyckats skapa en mix av klubbkultur och världsmusik, och tillsammans med sin slagverkare Paul Gunter (från bl a STOMP) på kongas och bongos levererar de en show som garanterat får alla att dansa!

Londonbaserade Martin Morales - Förmodligen den mest underhållande och spännande world music DJ:en i världen idag, enligt kritiker. Han har spelat en nyckelroll i spridningen av världsmusik till en bred publik över hela världen och är berömd för sina shower på Roskilde och Womad festivalerna, i Japan och New York. I sitt arbete med kubansk, latin, indisk och afrikansk musik har han lotsat ett stort antal artister till framgång. Till en början med Tumi Music, senare som A&R och producent på Ocho, Manteca och nu även Outcast Records. Som producent var han inblandad i det första experimenterandet med Latin Drum & Bass och remixade nyligen Aco Bocina och Basement Jaxx. Som Dj har han bl a givit ut samlingarna Discoteca, Latin - The Essential Album, World Chill Vol 1 & 2, Indestructable Asian och Futuro Flamenco.

Den senaste samlingen Essential Latin Flavas presenterar det bästa inom Nuevo Latin, från opublicerade låtar med Sergent Garcia till sällsynta remixer av Oye como va och material av the Gotan Project!

21 januari 2004

117 band anmälda till showcase!

Kvaliteten är hög på de band från Sverige, Norge, Danmark och Finland som nu slåss om de 20 platser som finns inför presentationen. Banden visar på stor bredd; afro, arabic, western, oriental, latin, flamenco, balkan, soca, rai, salsa, reggae, hiphop m m.

12 december 2003

Gilberto Gil, Brasiliens kulturminister, föreläser under den Nordiska mässan Tune In 2004 25–28 mars i Dieselverkstaden, Sickla Stockholm!
Tune In – mässan kring scenkonst och kulturell mångfald i Norden – 
gästas av Brasiliens kulturminister Gilberto Gil.
Vi är väldigt stolta och glada att kunna meddela att Brasiliens kulturminister Gilberto Gil besöker Tune In i Dieselverkstaden, Sickla/Stockholm 2004. Han har i dagarna förmedlat att han kommer att vara keynote speaker och tala under ämnet ’Music and Cultural Politics in the Age of Globalisation’. Gilberto Gil är också en av Brasiliens mest kända musiker – framgångsrik sångare, låtskrivare och instrumentalist. Han har länge varit aktiv inom den s k Tropicaliarörelsen, och på senare tid gjort berömda tolkningar av Bob Marleys musik. Nämnas kan att Gilberto Gil tvingades lämna Brasilien under

militärregimen och att han under många år levde i exil i London.

12 december 2003

Marita Ulvskog, Sveriges kulturminister, kommer för att inviga Tune In 2004.

Marita Ulvskog, Sveriges kulturminister, inviger Tune In. Marita har som kulturminister lyft det kulturella mångfaldsperspektivet bl a genom att hon, då Sverige hade ordförandeskapet i Nordiska Ministerrådet, prioriterade 'Det mångkulturella Norden' och tog initiativ till att utnämna år 2006 till 'Mångkulturår'.