Huvudpartners:

 

Daara J
» "Best African Act" med soulig Hip Hop Ragga «

Hötorget Lör 19/8 ca 22.00
Fri Entré!

”Vi är den första generation som fötts efter självständigheten. Det innebär att vi förkroppsligar såväl tradition som modernitet. Ett ben i det förflutna och ett i framtiden.” Daara J

Den här souliga trion gick från playbackrapping till kassettband på den Senegalesiska landsbygden till vinnare av Best African Act vid BBC Music Awards 2004. Deras musik är en sammansmältning av Rap, Reggae, Roots, Soul och Funk med franska, kubanska och afrikanska rötter och rytmer.

Daara J betyder Livets Skola. Gruppen strävar aktivt efter att medvetandegöra sina lyssnare. De hämtar inspiration från traditionell senegalesisk musik, kallad Tasso, som handlar om deras historia, legender och levnadsvillkor. Daara J använder sina texter som en positiv kraft som lyfter upp frågor om globalisering, samhällsutveckling, miljö och andlighet. ”Daara J blåser all annan rap av scenen…” skrev bland annat DN:s recensent Mattias Dahlström när Daara J spelade på Selam African Festival 2004.

Gruppen använder alltid melodin som utgångspunkt. När de började jamma tillsammans var kassan skral och de fick rappa ovanpå franska och amerikanska instrumentala kompspår på kassett eller bara med enkla slaginstrument som ackompanjemang. De tuffa villkoren lärde N’Dango D, Aladji Man och Faada Freddy att använda det som fanns till hands, vilket de fortfarande har nytta av. Låten Si La Vie N’est Pas Belle på Boomerang-albumet börjar exempelvis med en harmoni hämtad från Zulu-musiken och öppningsspåret Boomerang använder sig av en traditionell Mandingo-melodi. Hela albumet förenar den internationella Hip Hop scenen med sin mix av wolof (språk i Senegal), engelska, spanska, och franska.

Svensk television har uppmärksammat Daara J vid ett par tillfällen. Senast den 19 maj 2006 då Musikbyrån visade en dokumentär om senegalesisk hiphop.

Läs mer om Daara J på www.traffixmusic.com

Biljettinfo: Fri utomhuskonsert
Info Selam: info@selam.se 08-545 787 50


2006-06-07:
Musikprogrammet ute!

2006-05-11:
Seminarie- programmet ute!

2006-04-06:
Håll utkik! Snart kommer programmet för Tune In 2006!

2006-04-03:
Den nya hemsidan börjar ta form.