Seminarierna Mercado I soffan med Konserter

Fredag 30 september

Det är med stor nyfikenhet vi tar emot vår utbildnings- och kulturminister, Leif Pagrotsky, som vår första gäst i fredagens soffa. Vad händer på departementsnivå, nu när utredningar och rapporter är klara? Vad kan mångkulturåret konkret bidra med och kommer det någon mångfaldspolicy någon gång? Vi ser fram emot ett 1- timmes långt soffsamtal som leds av Ira Malik, frilansjournalist och chefredaktör för tidningen Public Service, och Carlos Rojas Beskow, redaktionschef på tidningen Gringo.


Lördag 1 oktober

Riksteatern, en av våra största kulturinstitutioner, har som mål att erbjuda en bred och spännande repertoar i landet, liksom "kvalitativ scenkonst". Men hur bred är man egentligen och vem bestämmer vad "kvalité" är? Birgitta Englin, ny VD på Riksteatern, är gäst i lördagssoffan. Samtalet leds av Chris Torch, konstnärlig ledare på Intercult och Zanyar Adami, chefredaktör på Gringo.


Söndag 2 oktober

Unga med rötter i flera kulturer är en snabbt växande kulturutövande grupp, som vågar blanda och skapa helt nya uttryck. De står inte och väntar, utan producerar kultur under nya former. Vad händer med det etablerade kulturlivet om denna heterogena grupp inte får rejält inflytande? Kör de om oss? Vad önskar de själva av kulturinstitutionerna och myndigheterna? Ewelina Tocarczyk, ordförande i kulturnämnden i Göteborg, Zanyar Adami, redaktör på Gringo, Mohamed Elabed, driver MoI (mångfald och inflytande), samt Ayesha, artist och skivbolagsdirektör, får önska och visionera om framtiden! Samtalet leds av frilansjournalisten Oivvio Polite.
Fotograf: Ztefan Bertha


Fotograf: Ztefan Bertha


Fotograf: Ztefan Bertha
Utbildnings- och kulturminister, Leif Pagrotsky, gästar vår soffa!
Sveriges hetaste artister samlade på Tune In 2005
Birgitta Englin, ny VD för Riksteatern, gästar under lördagen vår soffa.
Oivvio Polite samtalar med Ayesha (artist och skivbolags-direktör), Mohamed Elabed (MoI), Zanyar Adami (Gringo) och Ewelina Tokarczyk (ordf i Göteborgs kulturnämnd) om en ny mångfaldsplan!
Hip-hop kollektivet Dirty Crowd från Göteborg möter Momi Inc från UK
Angereds Teatern och den nya Stadsteatern i Skärholmen - ett samtal om teater i förorten